over ons

Fanfare De Vrije Belgen

fanfare orkest concert podium

De Koninklijke fanfare De Vrije Belgen vzw is gesticht in de euforie na de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog. Een eeuw later zijn we een orkest met 40-tal vaste muzikanten onder leiding van dirigent Jan De Maeseneer.

Uitstappen

Marcheren en optreden

Voor het publiek zijn er verschillende type activiteiten of optredens. 

Enerzijds zijn er een aantal concerten, zoals het jaarlijks concert in CC Westrand, het lenteconcert, het valentijnsconcert of ons optreden op het zomercafé te Dilbeek. Daarnaast luistern we meermaals per jaar kleinere gelegenheid-concerten op.

We spelen nog steeds al stappend op straat. Zoals de bloemenstoet in Ternat of de opening van een lokale jaarmarkt. Tijdens het stappen spelen we de meest gekende stukken & marsen.

Het jaarlijks Westrand concert bereiden we voor tijdens een repetitieweekend in September. Een ideaal weekend om elkaar (muzikaal) beter te leren kennen.

activiteiten

Het vereningsleven

Onze Fanfare is niet enkel muziek spelen. We organiseren tussendoor verschillende activiteiten voor onze leden en sympathisanten, en we ondernemen acties om regelmatig de kas te spijzen.

Zo vieren we het eindejaar met een uitstap voor alle muzikanten en hun gezin, steken we de handen uit de mouwen tijdens het restaurant-weekend, pijnigen we onze hersenen voor de jaarlijkse quiz, organiseren we gezelschapsspel-avonden, enzovoort. 

Meer dan genoeg om te beleven.

Zelf een event gepland?

Neem zeker contact op.

Dirigent Fanfare