De Koninklijke fanfare De Vrije Belgen vzw is gesticht in de euforie na de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog. Een eeuw later zijn we een orkest met 40-tal vaste muzikanten onder leiding van dirigent Jan De Maeseneer.

Concerten

Voor het publiek zijn er verschillende type activiteiten of optredens. Enerzijds zijn er een aantal concerten. Ons jaarlijks concert in CC Westrand, het lenteconcert, het valentijnsconcert of ons optreden op het zomercaf√© te Dilbeek. Ook kleinere gelegenheid-concerten worden meermaals per jaar georganiseerd. 

De straat op

We spelen nog al stappend op straat. Zoals de bloemenstoet in Ternat of de opening van een lokale jaarmarkt. Tijdens het stappen spelen we de meest gekende stukken & marsen. Heb je daar als muzikant geen ervaring in? Geen probleem, we oefenen regelmatig. Met Jan als leraar ben je er zo mee weg!

Repeteren…wie zijn best doet

Het Westrand concert bereiden we voor tijdens een repetitieweekend in September. Een ideaal weekend om elkaar (muzikaal) beter te leren kennen.

Meer activiteiten? 

Ja hoor! Onze Fanfare is een levendige vereniging en is het niet enkel muziek spelen. Zo vieren we het eindejaar met een uitstap voor alle muzikanten en het gezin, steken we de handen uit de mouwen tijdens het restaurantweekend, pijnigen we onze hersenen voor de jaarlijkse quiz, organiseren we gezelschapsspel-avonden, maken we fiets- & wandeltochten. Meer dan genoeg om te beleven.